Aanmelding

Om je aan te melden bij de praktijk kun je het aanmeldformulier op deze website invullen. Na ontvangst van je aanmelding zal ik telefonisch contact met je opnemen. Tijdens deze telefonische screening bespreken we kort de reden van verwijzing en probeer ik een inschatting te maken of ik je kan helpen. Indien dit het geval is, plannen we een afspraak in voor een intakegesprek.

Bij aanmelding dien je in het bezit te zijn van een geldige verwijsbrief, indien je deze nog niet bezit is aanmelding nog niet mogelijk en dien je eerst contact op te nemen met je huisarts. In de verwijsbrief dient de verwijzer volgens de richtlijnen aan te geven dat behandeling in de Generalistische Basis GGZ (GB GGZ) geïndiceerd is. Daarnaast dient de AGB code, verwijsdatum en het (vermoeden) van een DSM 5 stoornis in de verwijzing vermeld te staan. Een verwijsbrief mag niet ouder zijn dan negen maanden. Wanneer je door de verwijzer bent verwezen naar de Specialistische GGZ is aanmelding helaas niet mogelijk.

Na de telefonische screening en we een afspraak hebben ingepland ontvang je van mij de gegevens om in te loggen in het beveiligde behandelportaal en een link met een ROM vragenlijst. Deze dien je voor de intake ingevuld te hebben. Daarnaast ontvangt je van mij de behandelovereenkomst, zodat je deze voor het intakegesprek al door kunt nemen.

Zolang de intake nog niet heeft plaatsgevonden val je nog onder de zorg van de huisarts/verwijzer.

Intake

Tijdens het intakegesprek, die doorgaans 60 minuten duurt, proberen we een goed beeld te krijgen van wie jij bent, welke klachten je ervaart en wat je hulpvraag is. Hierdoor kan er een inschatting gemaakt worden hoe ik je het beste kan helpen.

Voor het intakegesprek dien je de volgende documenten mee te nemen:

– Een geldig legitimatiebewijs
– Je verzekeringspas of het bewijs in je app
– Een geldige verwijzing van de huisarts die voldoet aan de richtlijnen zoals vermeld bij de aanmelding.

Naast de inschatting van je klachten en je hulpvraag zullen we ook de Behandelovereenkomst bespreken en ondertekenen. In de behandelovereenkomst staan je rechten en plichten, de kosten, praktische informatie en dergelijke vermeld. Ook zullen we de ROM vragenlijst die je hebt ingevuld samen bespreken.

Blijkt op basis van de intake dat behandeling in de Generalistische Basis GGZ niet toereikend zal zijn en behandeling in de Specialistische GGZ (SGGZ) geïndiceerd is, dan zal ik je doorverwijzen.

Indien er geen sprake is van een DSM 5 diagnose zal ik je weer verwijzen naar de huisarts, een behandeling door een praktijkondersteuner GGZ is dan vaak afdoende. Wanneer je voorkeur er naar uit gaat om de behandeling bij een psycholoog te starten wordt dit niet door de zorgverzekeraar vergoed en zijn de kosten voor eigen rekening.

Behandeling

Na ons intake gesprek wordt er op basis van deze informatie samen met de ingevulde vragenlijsten een behandelplan opgesteld. Hierin zullen we samen de behandeldoelen opnemen en beschrijven met welke therapie we aan deze doelen gaan werken.

Tussentijds en aan het einde van de behandeling vinden er evaluatiegesprekken plaats. Hierin wordt besproken wat er is bereikt, hoe verhoudt zich dit tot de verwachtingen en hoe verder. Bij het afsluiten van de behandeling wordt, met gerichte toestemming, de huisarts/verwijzer schriftelijk over de afsluiting geïnformeerd.

Binnen de praktijk worden de volgende behandelingen aangeboden:
– Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
– Cognitieve gedragstherapie (CGT)
– E-Health
– EMDR
– Schematherapie